четвер, 22 вересня 2011 08:54

Україна "приречена" з'ясовувати "вічне питання" щодо ціни на газ - Янукович

Україна "приречена" з'ясовувати "вічне питання" щодо ціни на газ - Янукович

Під час робочого візиту до Російської Федерації 24 вересня президент України Віктор Янукович планує обговорити актуальні питання двосторонніх відносин.

Про це голова Української держави повідомив журналістам у Нью-Йорку, відповідаючи на запитання, на які результати він сподівається в ході візиту до Росії, зокрема в питанні ціни на газ і можливості прийняття української пропозиції про здешевлення будівництва нового газопроводу.

"У нас йде постійний діалог з Росією. Це чергова зустріч - вона буде, безумовно, присвячена усім цим питанням", - сказав Янукович.

"Робота ця непроста, але вона вкрай необхідна, ми до неї, до речі, звикли", - підкреслив президент.

За словами голови держави, мова йде про об'єднання зусиль України і Росії щодо постачання енергоносіїв до Європи, а також про можливість Україні отримати певні гарантії транспортування через її територію нафти та газу. "І вічне питання - це ціни. Як нам будувати на майбутнє ці партнерські відносини. Ми "приречені" шукати відповіді на ці питання разом", - підкреслив президент.

Голова держави також зазначив, що в таких питаннях, як розвиток, модернізація або будівництво нових шляхів постачання енергоносіїв, переговори повинні проводитися як за участю країн-власників цих ресурсів (Росії, країн Каспійського басейну та Середньої Азії), так і споживачів - країн Європи.

"Це також наш партнер, з яким ми повинні мати ці взаємини, враховуючи велику зацікавленість і Європи, і України, і Росії у стабільності цих поставок", - сказав Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Україна "приречена" з'ясовувати "вічне питання" щодо ціни на газ - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути