середа, 21 вересня 2011 12:31

Росія неодноразово порушувала газову угоду - Янукович

Росія неодноразово порушувала газову угоду - Янукович

Пропозиція вступити до Митного союзу із Росією залишає багато запитань без відповідей. Крім того, Україна намагається подолати "неодноразові порушення" газового договору з боку Росії, що, у свою чергу, призвело до збоїв постачання природного газу до Європи.

Про це в інтерв'ю "Associated Press" заявив президент України Віктор Янукович.

Зокрема, Янукович розповів, що Україна втрималась від рішення приєднатися до Митного союзу з іншими колишніми радянськими республіками під керівництвом Москви. За його словами, пропозиція підписати цю угоду, яка, як наслідок, унеможливить для Києва укласти договір про вільну торгівлю з Європейським Союзом, залишила "занадто багато питань без відповіді".

Глава української держави наголосив, що Україна намагалася подолати "неодноразові порушення договору" з боку Росії, які призвели до збоїв поставок природного газу до Європи. Янукович уточнив, що йдеться про величезний транзитний потік російського природного газу територією України у Центральну і Західну Європу.

Президент відзначив, що планує відвідати Москву наприкінці вересня і спробує провести повторні переговори щодо газового питання. "Якщо він досягне успіху у підписанні більш вигідної угоди про ціни і транзитні збори, це нейтралізує контракт, підписаний Тимошенко у 2009 році, і зможе допомогти українській владі вийти із дипломатичного галасу навколо суду над українською екс-прем'єркою", - пише видання.

Зараз ви читаєте новину «Росія неодноразово порушувала газову угоду - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути