Ексклюзиви
неділя, 05 липня 2020 11:23

Україна поверне всі свої території - Зеленський

Україна поверне всі свої території - Зеленський
Ми, українці, ніколи не пробачимо тих, хто анексував у нас Крим — Зеленський. Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський вірить, що Україна поверне всіх своїх людей і території. Про це він заявив під час урочистостей в Одесі з нагоди Дня Військово-Морських сил.

"Сьогодні поруч із нашою гордістю фрегатом "Гетьман Сагайдачний" стоїть буксир "Яни Капу", повернуті катери "Нікополь" та "Бердянськ", а в містах Краматорськ та Слов'янськ гордо майорить жовто-синій прапор, - каже президент. - І все це дає потужний заряд сили та віри в те, що все у нас обов'язково вдасться. Ми повернемо всіх наших людей, всі наші території, віру в правду і справедливість".

Наголосив, що українці ніколи не пробачать окупантам, пише "Укрінформ".

"Ми, українці, ніколи не пробачимо тих, хто анексував у нас Крим, і тих, хто не дозволив нашим морякам завадити цьому", - говорить Зеленський.

Він також подякував колишнім військовополоненим морякам, які стали живими символами волі та нескореності. Показали всьому світу, що "українські моряки не знають слів страх і неможливо, але знають, що таке доблесть, відвага та честь".

"Скоро майже рік, як наші хлопці вдома. Вони продовжують службу та захист України. Вони живуть, одружуються і, я сподіваюся, ще не раз радітимуть народженню в своїх родинах дітей", - додав президент.

Під час промови відбулося пряме включення з Краматорська, який відзначає шосту річницю звільнення від бойовиків. Звідти привітав військових моряків із Днем ВМС прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Назвав цей день подвійним святом, яке демонструє єдність України - не лише в захисті країни, а і в економічних зрушеннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від сепаратистів звільнили два міста на Донеччині

25 листопада 2018 року російські силовики біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-Морських Сил України - катери "Бердянськ" і "Нікополь" та буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

7 вересня торік між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. Зокрема, було звільнено 24 військовополонених моряків.

Зараз ви читаєте новину «Україна поверне всі свої території - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути