пʼятниця, 06 червня 2008 14:19

Україна погрожує конфіскувати військові кораблі Росії

Якщо Росія продовжуватиме політичні ігри і не виведе вчасно свої військові кораблі із Севастополя, Україна може на законних підставах їх конфіскувати.

Про це заявив перший командувач Військово-морського флоту України, представник Української народної партії, віце-адмірал Борис Кожин.

Коментуючи заяву російського керівництва, що Москва може збільшити свою військову присутність на території України більш ніж на 100 судів, Борис Кожин нагадав, що "україно-російський договір тільки відстрочив до 2017 року норму Конституції України, що перебування на українській території іноземних військ заборонене".

Таким чином, за словами віце-адмірала, після закінчення цього терміну "російські кораблі знаходитимуться в Криму, порушуючи Конституцію України, що у свою чергу створить підстави застосувати закон зі всією суворістю".

"За висновком експертів, для повного виведення флоту потрібно мінімум 10 років. Це означає, що Росія вже зараз повинна почати інтенсивний процес виведення своїх кораблів із Севастополя, а не збільшення їх кількості", - підсумував перший командувач Військово-морського флоту України.

Нагадаємо, згідно з Угодою між Україною і Росією від 1997 року, РФ повинна вивести свої військові формування із Севастополя вже до 2017. Москва заявляла про можливість пролонгації договору, але українська сторона офіційно заявила, що продовжувати дію угоди не буде, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Україна погрожує конфіскувати військові кораблі Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути