вівторок, 21 грудня 2021 19:33

Україна підготувала 10 кроків для розблокування мирного процесу щодо Донбасу - Єрмак

Україна підготувала 10 кроків для розблокування мирного процесу щодо Донбасу - Єрмак
Глава Офісу президента Андрій Єрмак / Сайт президента України

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак виступив перед главами закордонних дипломатичних установ України на конференції послів в Гуті Івано-Франківської області.

Він розповів про перебіг переговорів у межах Мінського процесу і в Нормандському форматі, повідомляє сайт президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як армія тримає оборону на лінії фронту в Авдіївці, Нью-Йорку і Травневому: фоторепортаж

Єрмак каже, що останнім часом ці перемовини просуваються складно, але Україна намагається зрушити процес. Зокрема, українська сторона ініціювала в рамках Тристоронньої контактної групи ряж ініціатив: повернення до режиму припинення вогню, взаємне звільнення утримуваних осіб і відкриття пунктів пропуску.

Також підготувала й передала партнерам комплексні ініціативи – 10 кроків, реалізація яких зможе розблокувати мирний процес.

Єрмак каже, що керівництво США вирішило включитися в процес врегулювання ситуації на сході України.

Глава ОП також акцентував на важливості активної комунікації щодо прагнень України стати членом НАТО. За його словами, важливим є донесення інформації про складні й надзвичайно важливі реформи в Україні.

"Сьогодні вперше боремося з олігархами як явищем. Закон про деолігархізацію не спрямований проти конкретної людини. Його мета зробити неможливим, щоб в Україні окремі багатії купували міністрів, депутатів, впливали на державні рішення", – сказав керівник ОП.

Прокуратура Нідерландів 20 грудня почала оголошувати обвинувачення у справі збитого малайзійського Boeing рейсу MH-17 на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Україна підготувала 10 кроків для розблокування мирного процесу щодо Донбасу - Єрмак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути