субота, 22 квітня 2023 04:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна отримає від США протитанкові міни часів Холодної війни – NYT

Україна отримає від США протитанкові міни часів Холодної війни – NYT
США передадуть Україні протитанкові міни. Фото: Укрінформ

Останній пакет військової допомоги, який Пентагон виділив Україні, включає в себе протитанкові міни М21 часів Холодної війни.

Незрозуміло, чи надання М21 – це ознака того, що запаси радянських ТМ-62 в України вичерпуються, чи можливо М21 потрібні з інших причин, пише The New York Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосили про нову військову допомогу Україні

M21 вважається "важкою міною". Її діаметр - близько дев'яти дюймів, висота - вісім дюймів, а вага - 8 кілограмів. Під тиском техніки вагою приблизно 130 кілограмів міна вибухає, викидаючи вигнуту сталеву пластину вгору, в корпус, колеса або гусениці цілі. У технічному посібнику армії США зазначається, що M21 може пробити 7-сантиметрову броньовану пластину на відстані 53 сантиметри.

Ці міни залишаються на озброєнні армії США щонайменше з початку 1960-х років. Станом на 2002 рік в арсеналі США було 178 тисяч мін. Востаннє американська армія застосовувала протитанкові засоби такого типу під час операції "Буря в пустелі" у 1991 році.

M21 - це вже другий тип протитанкових мін, які США надали Києву. У вересні Пентагон оголосив, що надішле тисячу 155-міліметрових артилерійських снарядів RAAMS для системи дистанційного протитанкового мінування. Вони випускаються з гаубиць і створюють тимчасові мінні поля серед військ противника. За останніми наявними даними, станом на 4 квітня Пентагон відправив в Україну 14 тисяч таких снарядів.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає від США протитанкові міни часів Холодної війни – NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути