Ексклюзиви
субота, 01 січня 2022 16:42

Україна отримає додаткову допомогу від США

Україна отримає додаткову допомогу від США
Однією з частин взаємодії США і України є активізація у сфері військово-технічного співробітництва. Фото: ЕП

У 2022 році Україна, крім запланованих $300 млн, має отримати від США й іншу допомогу.

Про це заявила посол України у США Оксана Маркарова, передає "Радіо Свобода".

"Є безпосередньо пряма допомога, яку нам надають США через свій бюджет – на 2022 рік ця сума вже більша, тобто її збільшено до 300 мільйонів. І компонент, який може йти на летальну оборону зброю, теж збільшений. Це та сума, яка закладається на рік, і по якій наші оборонні відомства співпрацюють один з одним, визначають, що саме буде входити в цю частину.

Є друга частина допомоги. І це якраз ця допомога, по якій ми отримуємо тренінги спільні, озброєння, "Джавеліни". Щось таке, про що не можна говорити. Але ми будемо дуже намагатися, щоб розширювався перелік тієї захисної зброї, яку ми можемо отримати", – сказала Маркарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав дату перемовин із Байденом

Посол додала, що ще однією частиною взаємодії США і України є активізація у сфері військово-технічного співробітництва.

"Це співпраця по лінії "Укроборонпрому", Міністерства промисловості, там, де ми співпрацюємо з компаніями сектору оборони, і де ми можемо робити спільні проєкти, купувати деякі речі, які нам потрібні. Є ще два шляхи, як ми співпрацюємо зі США. І він вже був використаний (під час візиту торік було показано, як це швидко може бути), коли президент США своїм указом виділяє додаткову допомогу. Це додатково до тих коштів, які закладені в бюджеті", – зазначила Маркарова.

Міністерство оборони Естонії має намір надати Україні протитанкове озброєння, ракети Javelin та 122-міліметрові гаубиці. Перед прийняттям остаточного рішення необхідно отримати дозвіл від країни походження ракет — США, а також від колишніх власників гаубиць — Фінляндії та Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає додаткову допомогу від США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути