Ексклюзиви
середа, 06 липня 2022 12:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна очолить післявоєнну відбудову – Шмигаль про підсумки конференції в Лугано

Україна очолить післявоєнну відбудову – Шмигаль про підсумки конференції в Лугано
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про підсумки Конференції в Лугано. Фото: eastnews.ua

Головний меседж конференції з питань відновлення в швейцарському Лугано – Україна очолить процес післявоєнної відбудови. А міжнародні партнери втілюватимуть проєкти разом з українцями.

Основоположним у цьому процесі є план відновлення й розвитку від української влади, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 6 липня у Facebook.

"Також буде створена координаційна платформа між урядом і всіма партнерами. Уже вчора ми розпочали роботу над імплементацією плану. Наша мета – не просто відновити скло і бетон. Build back better, максимальна діджиталізація, "зелене" відновлення, інклюзивність – ключові принципи масштабної модернізації країни", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, що включатиме в себе відбудова України

Національна безпека та європейська інтеграція стануть головними векторами відновлення та розвитку, за словами Шмигаля.

"Цим питанням ми приділили особливу увагу на сесійних панелях. Надзвичайно вдячні нашим друзям і партнерам, які не лише допомагають нам сьогодні у війні з агресором, але й готові створювати кращу Україну після нашої перемоги. Об'єднані у захисті – об'єднані у відновленні", – резюмував він.

Шмигаль заявив, що план відновлення України складається з трьох ключових етапів. Після перемоги у війні необхідно буде реалізувати тисячі проєктів з відбудови. Про це він розповів у виступі на Конференції з питань відновлення України у швейцарському місті Лугано 4 липня.

"Перший – це відновлювати тут і зараз те, що можливо і що є критичним для життя людей... Друга частина – це швидке відновлення, оскільки кількість зруйнованих об'єктів навіть базової інфраструктури величезна", – зазначив Шмигаль.

За його словами, під час другого етапу відбуватиметься ремонт шкіл, лікарень, а також будівництво тимчасового житла та повернення життя у зруйновані міста і громади.

На третьому етапі розпочнеться довгострокова трансформація, що стосується всіх сфер, починаючи від освіти та медицини і до "зеленого переходу" та нового військово-промислового комплексу. Основа відновлення України – це люди, економіка та інфраструктура.

Він наголосив, що для здійснення всіх трьох етапів відновлення України знадобиться $750 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Україна очолить післявоєнну відбудову – Шмигаль про підсумки конференції в Лугано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути