Ексклюзиви
понеділок, 04 липня 2022 22:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський розповів, що включатиме в себе відбудова України

Зеленський розповів, що включатиме в себе відбудова України
Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців. Фото: УНІАН

Відбудова України – це не тільки про те, що треба зробити потім, після нашої перемоги, але й про те, що треба робити в цей час.

Ми маємо відбудовувати країну разом з нашими партнерами, з усім демократичним світом. Робити вже зараз, зазначив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення, повідомляє Gazeta.ua.

Він нагадав, що сьогодні відкрилася конференція в Лугано у Швейцарії, яка присвячена відбудові України.

"Це ж не тільки про те, що маємо зробити після нашої перемоги або в наступні роки, а й те, що потрібно робити вже просто зараз", – сказав президент.

Він нагадав, що відбудовувати доведеться вже понад тисячу звільнених населених пунктів, зокрема на півдні країни. Це означає потребу в колосальних коштах на відновлення інфраструктури, на повернення медицини й соціальних послуг, на відновлення нормального економічного життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся із прем'єром країни НАТО

Потрібно готувати школи, готувати університети до нового навчального року на всій вільній території країни й у нових умовах постійної загрози, зокрема ракетних ударів. Він нагадав, що вже треба готуватися до зими й зробити все, щоб ми пройшли цю зиму спокійно з погляду енергетики попри будь-які загрози, які створює щоденно Росія.

Значна частина економіки знищена бойовими діями та російськими ударами, тисячі підприємств не працюють. А це означає високу потребу в робочих місцях, у забезпеченні соціальних виплат попри зниження податкових надходжень.

Він обговорив з прем'єр-міністром Швеції створення в Україні 25 нових і сучасних технологічно передових заводів з переробки відходів. Вони здатні забезпечити і енергією, і вторинною сировиною, і нарешті розв'язанням застарілої проблеми сміттєзвалищ і полігонів відходів, нездатності багатьох громад знайти рішення для відходів.

Глава шведського уряду Магдалена Андерссон приїхала в Україну 4 липня. Вона відвідала зруйновані російськими терористами Бучу та Бородянку на Київщині.

Політикиня з делегацією побувала у місці масового поховання закатованих та вбитих росіянами людей. Крім того, на власні очі побачила зруйновані та пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів будинки у Бородянці.

Обговорила з Зеленським оборонну підтримку України і повідомила погані новини – Європейський Союз ще не досяг консенсусу щодо сьомого пакета санкцій проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів, що включатиме в себе відбудова України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути