Ексклюзиви
неділя, 10 серпня 2008 14:01

Україна обов"язково відреагує, якщо кораблі ЧФ Росії підійдуть до берегів Грузії

Міністр закордонних справ Володимир Огризко, що прибув у Тбілісі, заявляє, що Україна обов"язково відреагує, якщо кораблі Чорноморського флоту Росії підійдуть до берегів Грузії.

"Інформація, що кораблі Чорноморського флоту Росії вийшли з Севастополя й або прийшли або наближаються до території Грузії, поки не підтверджена нашими фахівцями. Безумовно, якщо це підтвердиться, ми будемо відповідним чином реагувати на те, яким чином ці кораблі надалі зможуть перебувати на території України", - сказав міністр.

На питання, чи можливо, щоб України була втягнута у військовий конфлікт у Грузії, Огризко відповів, що "Україна зробить усе для відновлення миру й сприяє переговорам".

Разом з тим, заступник Генштабу Збройних сил РФ генерал-полковник Анатолій Ноговіцин відзначив, що заява українського МЗС про те, що кораблям Чорноморського флоту РФ, які візьмуть участь в операції по блокаді Грузії, буде заборонено повернутися на базу, вимагає пророблення.

"Це рішення нове й воно вимагає пророблення. Втрутилася третя сторона. Що за цим стоїть, ми поки не знаємо", - відзначив Ноговіцин на прес-конференції в неділю в Москві, передає Інтерфакс.

Він також спростував інформацію про те, що російські бойові літаки бомбили грузинські населені пункти. "По жодному населеному пункту удари російська сторона не наносила", - підкреслив Ноговіцин.

У той же час, за інформацією грузинської влади, Росія ввела в Південну Осетію близько 300 танків і різної важкої техніки, а також до 10 тисяч військових.

Про це повідомляє Civil Georgia з посиланням на телекомпанію "Руставі-2".

Грузинським силам довелося покинути місто Цхінвалі в результаті нічного інтенсивного ракетно-бомбового обстрілу з боку російської армії. У цей час Цхінвалі контролюють російські сили, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Україна обов"язково відреагує, якщо кораблі ЧФ Росії підійдуть до берегів Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути