вівторок, 04 жовтня 2022 11:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна обговорює зі США постачання ракет, які РФ назвала "червоною лінією"

Україна обговорює зі США постачання ракет, які РФ назвала "червоною лінією"
Посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що питання постачання далекобійних ракет Україні продовжує обговорювати Київ і Вашингтон. Фото: facebook.com/oksana.markarova

Україна обговорює зі Сполученими Штатами Америки постачання далекобійних ракет.

Ідеться про такі, які за радіусом дії вищі, ніж у систем залпового вогню HIMARS. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в інтерв'ю CNN.

"Ми завжди говорили, що нам потрібні озброєння з великим радіусом дії. Дискусії зараз точаться", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В розвідці розповіли, скільки ракет залишилося у Путіна

Також відповіла на запитання, чи надасть Україна США право контролювати вибір цілей у разі постачання ракет з дальністю польоту понад 100 км.

"Ми завжди тісно працюємо з нашими партнерами. Наші міністри оборони та головнокомандувачі проводять регулярні бесіди. Обговорення йдуть також на базі "Рамштайн". Так що я не думаю, що між нами є якесь непорозуміння", – сказала дипломатка.

14 вересня речниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що США визнають "безпосередньою стороною конфлікту" в Україні, якщо ті вирішать надати Києву ракети більшої дальності. Мовляв, Вашингтон "перетне червону лінію", надавши Україні такі ракети.

Держдеп відреагував на це. Заявив, що надають Україні зброю для захисту територіальної цілісності від російської агресії.

США навряд чи найближчим часом поставлятимуть Україні далекобійні ракетні системи ATACMS, незважаючи на успішні контрнаступальні дії української армії. Причиною назвали те, що ситуація на полі бою поки що не змінилася настільки, щоб говорити про різку зміну стратегії підтримки України, пише СNN.

Зараз ви читаєте новину «Україна обговорює зі США постачання ракет, які РФ назвала "червоною лінією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути