неділя, 01 вересня 2013 15:58

Україна не стане жертвувати національними інтересами заради дешевого російського газу - міністр

Україна не стане жертвувати національними інтересами заради дешевого російського газу - міністр
Ігор Прасолов. Фото: ipress.ua

Україна ніколи не піде на здачу національних інтересів, національної безпеки і суверенітету заради дешевого російського газу.

Про це в інтерв'ю еміратської арабомовній газеті Аль- Байа заявив міністр економічного розвитку України Ігор Прасолов, передає Укрінформ .

" Хочу запевнити: заради дешевого газу Україна ніколи не буде використовувати як розмінну монету такі поняття як національні інтереси , національна безпека і суверенітет . Ми це доводимо на практиці вже три роки"  - зазначив міністр.

Він нагадав , що Україна більше року обговорює можливість коригування підписаних у 2009 році газових контрактів , вважаючи їх невигідними , і наполягає на перегляді ціни постачання російського газу.

Міністр також зазначив , що питання про рахунок в 7 млрд доларів , виставленому Україні російським " Газпромом" , має вирішуватися з урахуванням правових , економічних та організаційних засад функціонування ринку , які визначені Законом України "Про засади функціонування ринку природного газу".

" У переговорах з Росією позиція України полягає в тому , щоб були справедливі ринкові умови і розвивалися проекти, що мають обопільну вигоду " , - підкреслив Прасолов .

Зараз ви читаєте новину «Україна не стане жертвувати національними інтересами заради дешевого російського газу - міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

128

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути