Ексклюзиви
понеділок, 17 серпня 2009 22:00

Україна не має жодних інновацій в економіці, але успіхи є - Лановий

Україна не має жодних інновацій в економіці, але успіхи є - Лановий

Економіка України знаходиться в другій фазі кризи. Фаза падіння призупинена і почалося поступове зростання.

Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив екс-міністр економіки, президент центру ринкових реформ України Володимир Лановий.

"Але наскільки успішним буде відновлення економіки України залежить від українців і його керівництва. Поки що втішних прогнозів про щвидке надолуження тих втрат, які стались за 4 місяці минулого року і січень цього року, не видно. Нема таких потуг, таких ринків, таких видів продукції, такого капіталу, таких кредитів, які б нас запевнили, що буде відновлено той же самий рівень виробництва, споживання і реальної зарплати", - розповів Лановий.

Експерт вважає, що зараз наша економіка на тлі світової кризи, випробувань, які випали на долю усіх країн, виглядає погано.

"Особливих успіхів, напрямків, стратегій, базових інновацій і нових галузей Україна не демонструє. В експортному секторі може ми й не досягнемо тих обсягів, які мали раніше. А це значить, що ми не зможемо купувати. Ми дуже залежимо від імпорту, отже наше виробниче і побутове споживання техніки не буде на тому рівні, на якому було", - відзначив колишній міністр.

Стосовно можливої другої хвилі кризи, Лановий сказав, що процеси циклічного розвитку економіки закономірні і двох циклів не буває.

"Ця криза поставила випробування українській промисловості, яка залишається пострадянською, працює на тих же технлогіях", - додав він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Україна не має жодних інновацій в економіці, але успіхи є - Лановий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути