четвер, 13 серпня 2009 14:14

Німецька і французька економіки подолали рецесію

Німецька і французька економіки подолали рецесію

Дві великі економіки єврозони - Німеччина та Франція - вийшли з рецесії.

За підсумками II кварталу 2009 року показник ВВП обох держав виявився позитивним: і німецька, і французька економіки виросли на 0,3%. Такі дані оприлюднили сьогодні Національне статистичне бюро Німеччини і французьке статбюро INSEE.

Аналітики чекали скорочення обох економік в середньому на 0,3%. При цьому в річному обчисленні ВВП Німеччини скоротився в квітні-червні 2009 року на 7,1%. Експерти прогнозували цей показник на рівні 7,3%.

За уточненими даними, за підсумками I кварталу скорочення французької економіки склало 1,3%, а німецький ВВП впав за цей же період часу на 3,5%. Дані про скорочення французької економіки в IV кварталі були переглянуті у бік підвищення до мінус 1,4% в квартальному обчисленні. Раніше повідомлялося про зниження на 1,5%. Економіка Німеччини скоротилася в IV кварталі минулого року на 2,4%.

За словами міністра фінансів Франції Крістін Лагард, "статистика виявилася кращою за очікування". Як відзначив глава Мінфіну, антикризові заходи влади зробили свою справу, особливо вдалим виявився план із порятунку французької автоіндустрії, повідомляє Росбалт.RU.

Зараз ви читаєте новину «Німецька і французька економіки подолали рецесію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути