пʼятниця, 11 березня 2011 21:56

Україна надасть гуманітарну допомогу Японії

Україна надасть гуманітарну допомогу Японії

Президент Віктор Янукович наказав надати гуманітарну допомогу Японії.

Відповідний указ розміщений на офіційному сайті Президента.

"З метою сприяння в подоланні катастрофічних наслідків надзвичайної ситуації, що сталася в результаті землетрусу і цунамі в Японії", - уточнюється в документі.

Також  Віктор Янукович висловив співчуття прем'єр-міністрові Японії Наото Кану у зв'язку із землетрусами і цунамі в Японії, які призвели до людських жертв і спричинили значні руйнування, повідомляє прес-служба Президента України.

"Україна готова надати гуманітарну допомогу дружньому японському народу, постраждалому від стихії. Від імені народу України та від мене особисто прошу передати глибокі співчуття і слова підтримки всім постраждалим від стихійного лиха", - йдеться у зверненні.

Сьогодні вранці Японію трусонули кілька потужних підземних поштовхів, магнітуда найсильнішого землетрусу склала 8,9 бала (за даними Геологічної служби США). У японській столиці Токіо більше 4 млн. житлових будинків залишилися без електрики. У столиці був закритий аеропорт Наріто, припинена робота метро. Міжнародні організації та держави готуються відправити до Японії рятувальні загони і гуманітарну допомогу.

Відповідальним за надання гуманітарної допомоги призначений Кабінет Міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Україна надасть гуманітарну допомогу Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути