пʼятниця, 15 серпня 2008 08:45

Україна може розпастися - експерти

Українські політики і політологи прогнозують наслідки грузино-осетинського конфлікту для України. Всі сходяться на тому, що Україна від нього отримала лише мінуси і подальші тривалі ускладнення у стосунках з Росією.

Як повідомляє телеканал "ICTV", основними політичним наслідком експерти називають ризик порушення територіальної цілісності української держави.

Володимир Фесенко, політолог: "Виклик і ризики з боку Росії були і раніше, і зараз вони збільшуються. Залишається актуальною, потенційно збільшується тема територіальної цілісності".

Анатолій Гриценко, глава Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони сказав, що треба терміново вносити зміни в стратегію національної безпеки, військової доктрини, уточнювати пріоритети розвитку силових структур.

Він відзначив: "Якщо виходити з інтересу власної держави і власного народу, треба боротися за незалежність, як тоді, в 1991. Якщо є політичні сили або політики, які погодяться на те, щоб Україна стала південно-західним територіальним округом іншої держави, - це інша позиція".

Колишній Президент України Леонід Кравчук вважає, що якщо вже один з гарантів втягує Україну у війну, треба звертатися за допомогою до інших країн, але у жодному випадку не йти на конфлікт.

"Я відверто вам скажу: Я не бачу стратегічних інтересів України на Кавказі. Якби вони там і були, оскільки там йде велика гра великих держав, Росія, США, Великобританія, пробитися Україні в ці інтереси неможливо. Так як там у нас немає стратегічних інтересів, то я не думаю, що нам потрібно проявляти відповідну активність", - заявив Кравчук.

Незадоволений перший Президент і ситуацією з подвійним громадянством. Адже саме це дало Росії привід ввести свої війська на територію Грузії. Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки вже відправив запити до спецслужб - скільки українців всупереч закону мають по два паспорти.

За матеріалом: Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Україна може розпастися - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути