Ексклюзиви
середа, 22 лютого 2017 21:30

Україна має визнати території ЛНР і ДНР окупованими Росією - дипломат

Україна має визнати території ЛНР і ДНР окупованими Росією  - дипломат
Дипломат Олександр Хара. Фото: Gazeta.ua

Чітка стратегія України важливіша для урегулювання конфлікту, ніж формат перемовин. Про це Gazeta.ua розповів експерт з міжнародних відносин Олександр Хара.

"Визнання паспортів ДНР і ЛНР Росією - ще один крок, щоб надати легітимності маріонетковим утворенням. У врегулюванні конфлікту має значення не формат перемовин, а стратегія України. Вона має реагувати не лише заявами Міністерства закордонних справ чи вимогами президента ввести нові санкції щодо Росію. А офіційно визнати ті території окупованими, як зробили з Кримом. Якщо влада не виконає цього — це буде злочин перед державою. Друге - ввести воєнний або надзвичайний стан. Наступне — позбутися енергетичної залежності від ОРДЛО. Не постачати товар на ту територію. І тиснути на агресора дипломатично", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАККОЖ: "Нам не потрібне донецьке бидло" - Росія відреагувала на указ Путіна

Мінські домовленості побудовані так, що складається хибне враження громадянської війни. Ніби, якщо дамо певні повноваження тим територіям, усе вирішиться. Але це не внутрішній конфлікт, а збройна агресія Російської Федерації, каже Хара.

Російська Федерація визнала дійсними на своїй території документи, що посвідчують особу, а також реєстраційні знаки транспортних засобів, видані так званими Донецькою і Луганською народними республіками. Відповідний указ підписав президент Росії Володимир Путін 18 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Україна має визнати території ЛНР і ДНР окупованими Росією - дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути