Ексклюзиви
понеділок, 21 лютого 2011 12:15

Україна має припинити дотувати Газпром - Яценюк

Україна має припинити дотувати Газпром - Яценюк

Російський "Газпром" зменшив ціни на газ для країн Європи на 30%, а Україна продовжує купувати газ на 50 дол. дорожче, ніж європейські держави. Україна має припинити дотувати Газпром.

Як повідомляє прес-служба політичної партії "Фронт змін", про це народний депутат України Арсеній Яценюк сказав у Національному культурному центрі України у Москві,.

"Наші російські партнери, а саме "Газпром", зменшив ціни для всіх споживачів у Європі на 10 - 30%. Усі практично прив'язались сьогодні до спотових цін на газ. У цифрах це означає, що такі країни, як Німеччина та інші країни-тяжковаговики європейської економіки купують газ на 50 дол. дешевше, ніж Україна", - зазначив Яценюк.

При цьому він уточнив, що це з вираховування знижки у 100 дол. за тис. куб. м, яку Україна отримала за харківськими домовленостями.

За його словами, зараз на споті вартість тис. куб. м. становить близько 210-220 дол. проти 270 дол. за тис. куб. м. для України.

"Я хочу, щоб мені розшифрували, що означають братерські добросусідські стосунки між Україною та РФ. Це чим ближче, тим вище ціна на газ?" - спитав політик.

Він наголосив, що Україна не має просити знижки на газ.

"Я вважаю підписану формулу Україною 2009 року просто не справедливою... Зараз нашим російським партнерам дуже важливо зробити крок назустріч Україні і самостійно виступити з ініціативою щодо перегляду газового контракту, газової формули. Це не є поблажкою. Це є партнерський крок назустріч", - переконаний Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Україна має припинити дотувати Газпром - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути