Ексклюзиви
вівторок, 05 серпня 2008 12:54

Україна має право поставляти зброю Грузії - МЗС

У Міністерстві закордонних справ заявляють про легітимність військово-технічного співробітництва України з Грузією і характеризують його таким, що відповідає дружньому характеру відносин між країнами і нормам міжнародного права.

Про це у вівторок повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на представника прес-служби МЗС.

"Здійснюючи військово-технічне співробітництво з іншими державами, у тому числі з Грузією, Україна керується резолюціями Ради Безпеки ООН, суворо дотримується правил, установлених міжнародними режимами в сфері торгівлі озброєнням, а також нормами внутрішнього законодавства в сфері експортного контролю", - заявив співробітник прес-служби.

"У зв"язку з цим військово-технічне співробітництво України з Грузією є цілком легітимним і відповідає як дружньому характеру відносин між нашими державами, так і нормам міжнародного права", - відзначив співрозмовник.

Як повідомлялося, 4 серпня міністр оборони Юрій Єхануров назвав необґрунтованими обвинувачення на адресу країни про нібито незаконний продаж у Грузію української зброї, зокрема снайперських гвинтівок.

Раніше президент невизнаної республіки Едуард Кокойти заявив, що відповідальність за розв"язану в Південній Осетії снайперську війну разом із Грузією несуть США й Україна.

"Грузія розв"язала снайперську війну в Південній Осетії, відповідальність разом з нею за це несуть Україна і США", - процитувала телефоном слова Кокойти голова комітету з інформації і преси Південної Осетії Ірина Гаглоєва.

Зараз ви читаєте новину «Україна має право поставляти зброю Грузії - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути