Ексклюзиви
пʼятниця, 05 березня 2021 07:40

Україна має бути в НАТО. Думка Росії не грає ролі - Кравчук

Україна має бути в НАТО. Думка Росії не грає ролі - Кравчук
29 членів НАТО голосуватимуть за вступ України до альянсу. Фото: REUTERS

Україна має бути в НАТО. У питанні вступу України до альянсу думка Росії не грає жодної ролі.

Іншого варіанту для нас немає. Тому що ми сьогодні захищаємо свою землю від російського агресора. Про це заявив голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук ефірі ток-шоу "Право на владу".

"Нещодавно чув інтерв'ю Генсека НАТО. Він сказав, що голосувати, бути Україні в НАТО чи ні, - будуть 29 членів НАТО. І жодного значення думка Росії тут не грає ролі. Можливо розглянуть це питання у зв'язку з 30-річчям Незалежності України. Це слова Генсека", - сказав Кравчук.

Додав, що для України є один шлях - стати членом НАТО і таким способом захистити свою можливість будувати незалежну Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За Байдена матимемо План дій щодо членства в НАТО

"Де хто був, де коли говорив - це вже історія і її приліпити до сьогоднішнього дня можна тільки штучно, або для того лише, щоб відволікти нашу мету, нашу ціль від головного - стати членом НАТО. Працювати, виконувати те, що передбачено виконувати планом НАТО. Виконувати пакети, які передбачені для України. Україна має бути в НАТО. Повірте мені, я особисто також поламав себе, не так просто було. Подивіться, був Радянський Союз. Хто був головним ворогом Радянського Союзу? НАТО. Хто був найжахливішим, всіх душе, всіх тисне, хто? НАТО. Це ж залишилося ще й сьогодні. І воно залишилося, на жаль, в деяких політиків, які сьогодні сидять у Верховній Раді. Так давайте будемо відмиватися і чиститись під час. От будемо чиститись під час, який настав. А зараз час, я переконаний в цьому, працює на Україну", - розповів Кравчук.

Україна буде намагатися максимально швидко отримати план дій щодо членства в НАТО. Про це сказала новопризначений посол України у США Оксана Маркарова. У нас є багато можливостей і для двосторонньої співпраці з США для посилення нашої армії, і для підвищення безпеки в Чорноморському регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Україна має бути в НАТО. Думка Росії не грає ролі - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути