вівторок, 24 жовтня 2006 16:27

Україна і Росія відновлять виробництво Ан-124

Про відновлення спільного серійного виробництва літаків Ан-124 домовилися Україна і Росія. Про це повідомив голова уряду Російської Федерації Михайло Фрадков сьогодні на брифінгу за підсумками засідання Міжурядового комітету з питань економічного співробітництва Міждержавної комісії "Ющенко-Путін".

- Цей проект є одним із пріоритетних у сфері співпраці в авіаційній промисловості, - сказав він.

Водночас прем`єр-міністр Віктор Янукович зазначив, що Україна і Росія продовжують працювати над перспективними спільними проектами Ан-148 і Ан-140.

- Ця робота йде на рівні відносин підприємств, - сказав український прем`єр.

При цьому Янукович наголосив, що українська сторона всіляко сприятиме просуванню даних проектів. Зокрема, прем`єр повідомив, що найближчим часом сторони проведуть організаційні заходи щодо координації співпраці у сфері авіаційної промисловості.

Нагадаємо, літак Ан-124 "Руслан" був створений в КБ імені Антонова в 1982 році. Його модифікації Ан-124-100 і Ан-124-100М-150 випускалися в Києві і Ульяновську до 1995 року. При злітній вазі близько 400 тонн "Руслан" може перевозити вантаж вагою до 150 тонн на відстань більш як 3 тис. км.

Раніше генеральний конструктор АНТК ім. О.К. Антонова заявляв, що АНТК спільно з Росією відновлює виробництво важких транспортних літаків Ан-124-100 "Руслан".

- За програмою модернізації і будівництва Ан-124 у нас підписана угода з Росією. Сьогодні ведуться експертно-підготовчі роботи, йде пошук партнерів і презентації проекту", - сказав Дмитро Ківа.

За матеріалами УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Росія відновлять виробництво Ан-124». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути