субота, 02 грудня 2006 17:59

Україна і Росія перепишуть підручники з історії

Росія та Україна перепишуть підручники з історії. Про це в п"ятницю, 1 грудня по закінченні засідання підкомітету з гуманітарного співробітництва міждержавної комісії Путін - Ющенко заявили міністри науки й освіти Росії й України Андрій Фурсенко і Станіслав Ніколаєнко.

"Готується спеціальний випуск вузівських підручників з історії, - повідомив Фурсенко, - російські вчені напишуть нарис про історію РФ, що буде перекладений на українську, а українська сторона, відповідно, напише посібник про свою країну для перекладу на російську".

Ніколаєнко, у свою чергу, зазначив, що "трактування подій минулого буде об"єктивним, чесним, легітимним і без політичних спекуляцій".

Міністри проінформували, що ведеться постійна спільна робота над цим проектом, - і він "дуже важливий для вирішення мовного питання".

Продовжуючи тему освіти, Фурсенко сказав, що "буде розширена мережа філій російських вузів в Україні". У той же час, за його словами, якість освіти 6 працюючих в Україні філій російських вузів не відповідає запропонованим вимогам.

- Ми працюємо над вирішенням цієї проблеми, - запевнили міністри.

- Гуманітарне співробітництво за своєю суттю і просто філологічно не повинне носити політичний характер, воно орієнтоване на громадян і створення комфортних умов для їхнього проживання, - зазначив на завершення Фурсенко, повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Росія перепишуть підручники з історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути