Ексклюзиви
пʼятниця, 09 жовтня 2020 02:11

Україна і Британія планують разом створити ракетний катер

Україна і Британія планують разом створити ракетний катер
Україна і Британія разом створять ракетний катер. Фото: Укрінформ

Україна та Британія мають намір започаткувати спільний проєкт зі створення ракетного катера з урахуванням побажання українських військових.

Для цього вже найближчим часом очікується візит британських фахівців для проведення консультацій на рівні експертів в Україні, повідомляє Міністерство оборони України.

Відповідні домовленості були досягнуті під час зустрічі українського міністра оборони Андрія Тарана з державним секретарем з питань оборони Британії Беном Воллесом.

Йдеться не лише про кораблі, але й про інфраструктуру - так само максимально адаптовану для взаємодії з військово-морською потугою НАТО. За його словами, це дозволить наростити бойовий потенціал України у Чорному та Азовському морях.

"У наші дні велика морська держава - Велика Британія посприяє відродженню українських Військово-Морських сил. Наміри формалізовано - час починати реалізацію домовленостей", - зазначив міністр оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський заявив про необхідність надати Україні план дій щодо членства в НАТО

Нагадаємо, за результатами підписання стратегічної угоди між Україною та Великою Британією на українському ринку відновлює свою роботу експортно-кредитна агенція (UKEF) британського уряду з можливістю надати підтримку до 2,5 млрд фунтів стерлінгів.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Британія планують разом створити ракетний катер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути