пʼятниця, 12 листопада 2021 04:06

Україна готується до "зустрічі" з мігрантами

Україна готується до "зустрічі" з мігрантами
Мігранти з Білорусі спробують перетнути кордон через Україну. Фото: УНН

Мігранти з Білорусі можуть спробувати потрапити до України.

"Визначено приблизно 10 ділянок, де основний може відбуватися підхід мігрантів до Державного кордону з Україною. Саме там будуть посилюватися, в першу чергу, прикордонники Національною гвардією, поліцією", - зазначив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в програмі "Право на владу".

Він повідомив, що дав доручення поліції "підняти всі громадські формування з охорони громадського порядку і Державного кордону, який є на цих територіях".

"Вони мають право на носіння травматичної зброї. І у нас таких видано понад 200 тисяч стволів в Україні. Тому мають бути відповідні підняти реєстри, ці люди мають бути скликані на навчання, які мають протягом найближчого місяця пройти біля українсько-білоруського кордону", - сказав урядовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є проблемна точка". Україна посилює білорусько-польсько-український кордон

Схема протистояння України буде подібною тій, яка є на литовському та польському кордонах.

"Визначення місць скупчення. Розвідка буде інформувати, якщо будуть направлені мігранти в сторону України, - куди саме вони рухаються. І саме там мобільні групи будуть перебувати вже за лічені хвилини. Саме там і буде основна мета - не допустити масового прориву Державного кордону", - підсумував міністр.

8 листопада в мережі оприлюднили кадри, як натовп мігрантів у Білорусі йде до польського кордону. Білоруські військові із собаками зігнали мігрантів з дороги до лісу. До КПП вони не дійшли. Більшість людей у колоні - курди, які нещодавно прибули в Білорусь з Іраку

Влада Польщі привела в бойову готовність Сили територіальної оборони, а президент Анджей Дуда скликав екстрену нараду з урядовцями. Пізніше у МВС повідомили, що мігранти намагалися прорвати кордон із території Білорусі, але цю спробу відбили.

9 листопада мігранти прорвалися через білорусько-польський кордон та потрапили на територію Польщі. Вони знесли огорожі на околицях міста Кринки та села Біловеж.

У кожній з груп налічувалося "кілька десятків іноземців". Декого з мігрантів вдалося повернути на лінію кордону, решту розшукують.

Зараз ви читаєте новину «Україна готується до "зустрічі" з мігрантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути