понеділок, 13 серпня 2018 14:09

Україна готує санкційний список із сотень російських чиновників

Україна готує санкційний список із сотень російських чиновників
Павло Петренко наголосив, що найвища посадова особа, яка несе відповідальність за викрадення та утримання українських громадян, – це Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Україна ініціює створення нового санкційного списку росіян, причетних до незаконного ув'язнення українців на території Російської Федерації. До нього увійдуть сотні російських чиновників.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на брифінгу.

"Будемо звертатися до наших партнерів з пропозицією формувати окремий санкційний список, де буде перелік осіб, причетних до викрадення, знущання та катування українських громадян, які є політув'язненими на території Російської Федерації... Їх там дуже багато, сотні чиновників. Це слідчі, оперативники, прокурори, співробітники тюремної системи, які б'ють українських затриманих, а потім прокуратура фабрикує справу, що начальника СІЗО побила людина похилого віку. Їх сотні", - сказав Петренко.

Він повідомив, що Україна подала до ЄСПЛ позов проти російських високопосадовців щодо порушення прав людей, незаконно ув'язнених у російських тюрмах.

"Уперше подається юридичний документ українським урядом проти Російської Федерації, який описує масові порушення прав людини, які допускаються проти українських громадян на території Російської Федерації, із конкретними прізвищами причетних до цього російських посадовців. Це дає нам аргумент щодо введення додаткових персональних санкцій щодо всього керівництва Російської Федерації та причетних до цих політично вмотивованих переслідувань чиновників РФ", - зазначив міністр.

Він наголосив, що найвища посадова особа, яка несе відповідальність за викрадення та утримання українських громадян, – це президент РФ Володимир Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зроблять нові санкції США з економікою Росії

У Росії та в анексованому Криму незаконно утримують понад 70 українських громадян.

Зараз ви читаєте новину «Україна готує санкційний список із сотень російських чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути