понеділок, 07 квітня 2014 13:11

Україна готує позови до міжнародних судів - Дещиця

Україна готує позови до міжнародних судів - Дещиця

 

Україна готує позови до міжнародних судів щодо захисту своїх прав у конфлікті навколо Криму. Про це під час прес-конференції зазначив в.о. Міністра закордонних справ Андрій Дещиця.

"Україна не визнає факту денонсації Харківських угод як і всіх угод щодо перебування Чорноморського флоту РФ у Криму. Ми зараз готуємо позови у міжнародні суди для відстоювання і захисту своїх прав" - зазначив він.

"Йдеться про позови у Європейський суд з прав людини, Міжнародний арбітражний суд у Стокгольмі, Міжнародний суд ООН - позов, що стосується порушення угод між Україною і Росією, до Міжнародного морського трибуналу стосовно захоплення українських суден в Криму. Це цілий спектр позовів, і зараз ми готуємо документи і збираємо докази порушення наших прав" - зазначив Андрій Дещиця.

За його словами, Росія досі не забрала війська з українських кордонів. Але точна ситуація на українсько-російських кордонах наразі невідома:

"Війська досі не забрані. Не можна дати конкретну відповідь, адже вони постійно передислоковуються. Одні відійшли, інші підійшли. Є дані, що війська РФ відвели вглиб на територію Росії на 20-30 км, а на їх місце поставили більш мобільні. Але це нічого не змінює, бо за нинішніми мірками ті загони, які відведені, в разі необхідності повернуться на початкові позиції всього за 1-2 години".

 

 

Зараз ви читаєте новину «Україна готує позови до міжнародних судів - Дещиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути