пʼятниця, 01 липня 2011 11:56

Україна готова до головування в ОБСЄ - Литвин

Україна готова до головування в ОБСЄ - Литвин

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що Україна готова до виконання завдань, пов?язаних із її головуванням в ОБСЄ у 2013 році.

Як повідомила прес-служба спікера ВР, про це Литвин заявив під час зустрічі із президентом Парламентської Асамблеї ОБСЄ Петросом Ефтіміу.

Учасники, зокрема, обговорили питання, пов?язані із необхідністю посилення ролі і місця парламентів країн Європи та європейських інституцій, зокрема Організації з питань безпеки та співробітництва у Європі, у розвитку демократії, прогресу та безпеки у світі.

Литвин підкреслив, що Україна готова до виконання завдань, пов?язаних із майбутнім її головуванням в ОБСЄ у 2013 році, особливо з урахуванням рекомендацій саміту в Астані щодо подальшого зміцнення діалогу з питань енергетичної безпеки, вироблення узгоджених принципів міжнародного співробітництва у цій сфері, покращення механізму спільного реагування на новітні виклики і загрози сучасного світу, протидії негативним наслідкам світової фінансово-економічної кризи.

З свого боку Ефтіміу висловив впевненість в тому, що головування України в ОБСЄ "буде одним із знаків лідерства".

"Я бачу, як Україна працює, як вона просувається вперед і готується до міцного лідерства", - зазначив він та пообіцяв підтримку Україні з боку Парламентської Асамблеї ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Україна готова до головування в ОБСЄ - Литвин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути