пʼятниця, 08 липня 2022 17:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна де-факто вже член НАТО – Резніков

Україна де-факто вже член НАТО – Резніков
Україна освоїла понад 30 стандартів НАТО. Фото: eastnews.ua

Україна вже де-факто країна НАТО.

Ми на східному фланзі Альянсу, він дає обладнання, каже міністр оборони Олексій Резніков на конференції Forbes Ukraine "Будуємо разом" у п'ятницю

Україна вже освоїла понад 30 стандартів НАТО.

"Якщо ми говоримо, що Україна поки що не розглядається країнами НАТО повноправним членом де-юре, тому що має бути консенсус серед країн НАТО, але ми, по суті, вже стаємо країною-членом Альянсу де-факто", – каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми не відмовляємося від вступу в НАТО – Зеленський

Партнерів з НАТО турбує лише п'ятий пункт статуту. За ним напад на країну НАТО є нападом на весь Альянс. А їм дуже не хотілося б застосовувати його, якби Україна стала членом Альянсу.

"Але я вам скажу серйозно, що наші партнери з країн Балтії та Польщі і так відчувають неідеальність пункту п'ять в угоді про альянс НАТО", – додав міністр.

Гарантії безпеки для України не можуть бути альтернативою її вступу у НАТО. Однак наша країна хоче отримати аналог п'ятої статті договору Альянсу, щоб захистити себе від російської агресії, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За його словами, гарантії безпеки заповнять вакуум між зараз та моментом, коли Україна стане учасником механізму колективної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Україна де-факто вже член НАТО – Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути