пʼятниця, 14 січня 2011 17:21

Україна чекає підтвердження, що Данилишин політичний біженець

Україна чекає підтвердження, що Данилишин політичний біженець

Посольство України в Чехії ще чекає офіційного підтвердження від чеської сторони з приводу надання колишньому міністру економіки Богдану Данилишину політичного притулку в цій країні.

"Сподіватимемося, що отримаємо цю інформацію, але зараз такого підтвердження у нас немає", - повідомили в дипустанові.

Там також пояснили, що в цій ситуації йдеться відносно інформації про особу, тому Чехія не зобов'язана повідомляти про це Україні, однак може зробити, виходячи з власної ініціативи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, 13 січня "Радіо Свобода" з посиланням на адвоката Данилишина Марину Махіткову повідомило, що Данилишин отримав політичний притулок у Чехії. Таке рішення затвердило Міністерство внутрішніх справ Чехії.

Данилишин попросив у Чехії політичного притулку наприкінці листопада 2010 року.

Екс-міністр економіки, якого Україна 18 серпня 2010 оголосила в розшук по лінії Інтерполу, був затриманий співробітниками празької поліції в столиці Чехії 19 жовтня 2010 і з тих пір перебував у в'язниці Праги.

За інформацією МВС України, Данилишин "звинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 "зловживання владою або службовим становищем" Кримінального кодексу України", пов'язаного з проведенням держзакупівель. Результатом дій Данилишина, повідомляли у жовтні в МВС, стало неефективне й надмірне витрачання державних коштів, що, у свою чергу, завдало збитків державі в особі Міністерства оборони України на суму 13,9 млн. грн.

14 січня адвокат Данилишина Ігор Фомін заявив, що екс-міністра випущено на волю за рішенням міського суду столиці Чехії.

Зараз ви читаєте новину «Україна чекає підтвердження, що Данилишин політичний біженець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути