Ексклюзиви
субота, 17 листопада 2018 10:09

Україна буде в НАТО – Клімкін про зустріч у Вашингтоні

Україна буде в НАТО – Клімкін про зустріч у Вашингтоні
Міністр закордонних справ Павло Клімкін зустрівся з держсекретарем США Майком Помпео. Фото: twitter.com/MFA_Ukraine

Вашингтон висловив підтримку прагнення України до членства в Північноатлантичному альянсі, наголосивши, що одного дня Україна буде в НАТО.

Про це заявив за підсумками проведення Комісії стратегічного партнерства Україна-США в Вашингтоні глава МЗС України Павло Клімкін.

"У нашій спільній заяві написано, що Сполучені Штати підтримують наші євроатлантичні прагнення, і що одного дня Україна буде в НАТО", - наголосив міністр закордонних справ.

Він підкреслив, що під час засідання комісії, а також під час його зустрічі з держсекретарем США Майком Помпео, обговорювалися додаткові кроки для просування України в напрямку НАТО, зокрема, в контексті реформ та імплементації закону про національну безпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка кажуть про членство в НАТО за 5-7 років

"Насправді, вступ до НАТО – це процес не тільки зміни в нашому секторі безпеки й оборони, це процес звільнення всієї країни", - зауважив глава МЗС.

Україна і США домовилися про зміцнення військово-технічної співпраці і надання США військової допомоги, "яка сприятиме зміцненню обороноздатності України у довгостроковій перспективі".

Клімкін і Помпео заявили, що у 2019 році між країнами продовжиться співпраця у галузі безпеки, зокрема, допомога на протидію втручанню РФ у вибори, спільні навчання і взаємодія у галузі кібербезпеки.

У п'ятницю відбулося перше засідання оновленого формату Комісії стратегічного партнерства Україна-США за співголовування глав зовнішньополітичних відомств двох країн.

Зараз ви читаєте новину «Україна буде в НАТО – Клімкін про зустріч у Вашингтоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути