вівторок, 23 жовтня 2012 13:37

Українська сторона "включає дурника" у справі Развозжаєва - Огризко

Українська сторона "включає дурника" у справі Развозжаєва - Огризко
Огризко вважає, що в Україні немає власної зовнішньої політики. Фото: upi.org.ua

Якщо людину, яка подала заяву на політичний притулок, викрадають у центрі міста і правоохоронні органи про це нічого не знають, це означає, що вони або самоусуваються від своїх функцій, або узгоджують свою роботу з іноземними спецслужбами.

Про це розповів Gazeta.ua Міністр закордонних справ України у 2007-2009 роках Володимир Огризко.

На думку Огризка, за не виконання обов'язків чиновники повинні нести відповідальність. "У законі прописано, що є відповідальність і за бездіяльність, - вважає Огризко. - Її мають понести ті державні структури, які опікуються правами людини, правоохоронною системою, держкордоном, безпекою. Мали би відбутися відставки чиновників, які не здатні виконувати свої функції. Як каже один політик із правлячої партії, у нас інша політична традиція".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-заступник голови СБУ: історія з російським опозиціонером принизлива для України

Звільнень чи відставок чиновників не варто очікувати найближчим часом, стверджує дипломат. "Це не вперше, коли помилки влади спускаються на гальмах і ні з кого не питають відповідальності. Скандалів, які в Україні відбувалися останні роки, вистачило би на усі країни цивілізованого світу, щоби половина політиків пішла у відставку. У нас поки що не пішов жоден", - додав політик.

На його думку, щонайменше після події повинна бути реакція міністерства закордонних справ, але відомство лише озвучує позицію тих чи інших правоохоронних органів, бо саме воно таким не займається.

"Те, що українська сторона заявляє, що нічого про це не знає — називається включати дурника", - вважає Огризко. Він вважає, що дана ситуація показала, що в Україні немає власної зовнішньої політики. Дана ситуація - черговий удар по іміджу України, як правової держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Развозжаєва вистежували ще до оголошення в розшук — активіст

На думку чоловіка, справа із затриманим розвиватиметься звичним чином для Росії. "Із Развозжаєвим робитимуть те ж, що й з усіма особами, які насмілюються виступати проти режиму. Судитимуть і відправлять у в'язницю для "порозумнішання."

Нагадаємо, 19 жовтня у Києві викрали російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва і вивезли до Росії. Чоловік прибув до офісу Управління верховного комісара у справах біженців ООН в Україні, щоби попросити політичного притулку. У перерві він вийшов на вулицю і більше не повернуся, залишивши всі свої речі.

Зараз ви читаєте новину «Українська сторона "включає дурника" у справі Развозжаєва - Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути