пʼятниця, 20 січня 2012 13:25

"Україна - це як у нас руку відрізали. Ми майже один народ" - російський експерт

"Україна - це як у нас руку відрізали. Ми майже один народ" - російський експерт

Прогноз прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна, що через три роки Україна буде в Євразійському союзі, потрібно сприймати, як надію, яку поділяють дуже багато людей в Росії.

Про це сказала керівник Центру вивчення еліт в Інституті соціології Російської академії наук Ольга Криштановська, передає "Главком".

"Путін дає таку надію, яку поділяють дуже багато людей в Росії. Ми все одно відчуваємо якусь єдність з Україною, ми майже один і той же народ. Тому все, що завгодно, може відбуватися в будь-якій країні, але не в Україні. Україна - це як у нас руку відрізали. Настільки сильний внутрішня зв'язок. Річ не у тім, що "старший брат", "молодший брат", або у тому, що ми хочемо якоїсь гегемонії, прив'язати Україну. Це природне бажання бути разом, як одна сім'я. Воно в Росії дуже сильне досі. Надію, що ми все-таки будемо разом, що разом нам краще, поділяють багато", - сказала вона.

За її словами, якщо Україна увійде до Євросоюзу, "це буде таке розставання".

"Знаєте, як в одній сім'ї може бути зрада. Ось це буде зрада", - сказала Криштановська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Янукович поведе Україну до Євразійського союзу, вона зникне з мапи Європи - Гриценко

Водночас, вона зазначила, що не потрібно сприймати слова Путіна як наказ.

"Це треба сприймати як надію... Україна - це суверенна держава, незалежна, вона сама визначає свою політику, вибирає, з ким їй бути. І те, що каже Путін, то це тільки тому, що він сподівається на це", - сказала Криштановська.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Комісія Митного союзу, до якого входять Росія, Білорусь і Казахстан, встановила антидемпінгові мита на сталеві ковані валки українського виробництва для прокатних станів.

Зараз ви читаєте новину «"Україна - це як у нас руку відрізали. Ми майже один народ" - російський експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

256

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути