Ексклюзиви
середа, 16 жовтня 2019 20:11

"Українським морякам не потрібна наша земля" - російська журналістка

"Українським морякам не потрібна наша земля" - російська журналістка
Російська журналістка і волонтер Вікторія Івлєва 9 місяців носила передачі полоненим українським морякам в московське СІЗО "Лефортово". .

Російська журналістка, волонтерка Вікторія Івлєва 9 місяців носила передачі полоненим морякам до московського СІЗО "Лефортово".

"Кожному ув'язненому на місяць дозволено 30 кілограмів продуктів, - розповідає вона. - Раз на два тижні привозили у квартиру 300 кілограмів харчів. Одного разу передавали салат у вазоні. "Чому ви написали, що це салат? Це називається зелень", – сказала приймальниця. Довелося викликати керівника. "Ви написали, що салат у вазонку. Але ж землі ми не передаємо". Відповіла: "Сумніваюся, що українським морякам потрібна російська земля". Потім дізналася, що вони передають лише листя".


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полонені моряки повернулися додому: що потрібно знати про кожного з них

Каже, тривалий час у передачі в "Лефортово" не можна було класти рибу.

"У травні туди потрапили два російських чиновники. Мабуть, один дуже любив її, бо раптом цей продукт включили у список дозволених. Це мало бути тільки філе холодного копчення. Моряк Андрій Шевченко був щасливий - дуже любить оселедці. Йому передавали подвійну порцію", - розповіла Івлєва.

Повну версію читайте в матеріалі "Війна витягує з людей найогидніше. Але і найпрекрасніше теж".

Полную версию читайте в материале "Війна витягує з людей найогидніше. Але і найпрекрасніше теж".

Росія поверне українські військові кораблі, які вона захопила біля Керченської протоки в листопаді 2018 року, найближчим часом. Українська сторона хоче перевірити технічний стан суден та наявність слідів від пострілів. "Щось мені підказує, що їх там не буде на цей момент, коли ми їх заберемо. Але цей процес відбудеться найближчим часом", — зазначив міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

Зараз ви читаєте новину «"Українським морякам не потрібна наша земля" - російська журналістка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути