понеділок, 11 грудня 2017 18:59

Українська мовна стаття: Угорщина оголосила три умови

  В Угорщині заявили, що мають три очікування від України після оголошення рішення Венеціанської Комісії щодо українського закону про освіту
В Угорщині заявили, що мають три очікування від України після оголошення рішення Венеціанської Комісії щодо українського закону про освіту

В Угорщині заявили, що мають три очікування від України після оголошення рішення Венеціанської Комісії щодо українського закону про освіту.

Про це заявив голова Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

"Дії України мають повністю відповідати очікуванням ЄС та Венеціанської комісії, зокрема щодо нового закону про освіту, якщо вона серйозно вірить у свої прагнення до євроатлантичної інтеграції", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освітні права національних меншин не зменшуватимуть - Рада асоціації

За його словами, з документа "Венеціанки" зрозуміло, що "правильне рішення" - це внесення змін у суперечливу 7 статтю закону "Про освіту."

Сійярто додав, що в цьому випадку уряд Угорщини має 3 очікування від української влади: не обмежувати вже наявні права, вести переговори з національними меншинами в Україні та повністю виконати рекомендації Венеціанської комісії.

Венеціанська комісія не згодна з претензіями угорського уряду, що мовна стаття українського Закону "Про освіту" обмежує права національних меншин.

Зараз ви читаєте новину «Українська мовна стаття: Угорщина оголосила три умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути