Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2012 17:13

Українська демократія опинилася на рівні "африканських" показників

Українська демократія опинилася на рівні "африканських" показників
Україна стрімко втрачає будь-які ознаки демократії. Фото:rian.ru

Міжнародні експерти відзначають погіршення стану демократії в Україні.

Згідно з оприлюдненими 22 березня висновками експертів німецького фонду Бертельсмана, в Україні спостерігаються "явні ознаки ерозії демократії".

"Порівняльний аналіз засвідчує зростаючу обмеження політичних свобод і принципів правової держави в багатьох країнах світу. Погіршення демократії констатується в Латинській Америці та Східній Європі, особливо в Україні та Угорщині", - вказується в повідомленні.

"Індекс трансформації" готується раз на два роки. Рейтинг стану демократії серед 128 країн з перехідною економікою та країн, що розвиваються, грунтується на аналізі доповідей 250 міжнародних експертів. Рейтинг складається з двох індексів - статусного та індексу менеджменту.

Статусний індекс грунтується на таких критеріях, як стабільність інститутів демократії, дотримання принципів правової держави, участь громадян у політичному житті, а також соціоекономічні розвиток.

За цими показниками у відповідному рейтингу 2010 року Україна посіла 37 місце (6,55 бала за шкалою від 1 до 10, де 10 є кращим результатом), а в 2012 році опустилася на 55-те (5,96 бали). Такий же результат у рейтингу показала Замбія. Перше місце в цьому списку одержала Чехія (9,61 бала), останнє - Сомалі (1,22 бали).

Індекс менеджменту формується виходячи з того, наскільки послідовні й цілеспрямовані рішення приймалися керівництвом країн на шляху розвитку демократії та ринкової економіки за останні два роки.

Тут Україні теж погіршила свій результат, опустившись з 66-го місця (4,92 бала) в 2010 році до 76-го (4,62 бали) в 2012 році. Це місце вона розділяє з Центральноафриканської Республікою. На першому місці в цьому рейтингу - Тайвань (7,72 бали), на останньому - Північна Корея (1,31 бали).

Зараз ви читаєте новину «Українська демократія опинилася на рівні "африканських" показників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути