пʼятниця, 30 березня 2018 14:52

Україні потрібно розвернутися до РФ і домовлятися з бойовиками - Медведчук поговорив із журналістами

Автор: 112.ua
  ГПУ перевіряє можливі контакти Віктора Медведчука з Володимиром Рубаном та Надією Савченко
ГПУ перевіряє можливі контакти Віктора Медведчука з Володимиром Рубаном та Надією Савченко

Лідер "Українського вибору" і представник України у тристоронній переговорній групі у Мінську Віктор Медведчук вважає, що вирішити ситуацію на Донбасі можна лише через прямі переговори з бойовиками ДНР і ЛНР. А оптимальним для української економіки назвав спрямування на Росію.

Про це він сказав в інтерв'ю "ВВС Україна".

Найцікавіші тези Медведчука:

Про звинувачення Луценка:

"Той мозковий центр, який шукає пан Луценко, - це не я, і не "Український вибір". Я впевнений, що генпрокурор не має права робити подібні публічні заяви, які є політично мотивованими. На сьогодні я вивчаю підстави для того, щоб звернутися до суду до пана Луценка про захист честі і гідності. Щойно ці підстави будуть встановлені, я це, безумовно, зроблю".

Про стосунки з Савченко та Рубаном:

"Із Савченко у мене взагалі жодних контактів ніколи у житті не було... Що стосується пана Рубана... у 2016 році він звернувся щодо обміну... Представники СБУ попросили мене прийняти його - я його прийняв, ми з ним поговорили... Більше я з ним не підтримував жодних стосунків, у нас не було жодних контактів".

Про Майдани:

"Я не прихильник жодних революційних перетворень, а тим більше державного перевороту. Я не був прихильником ні першого Майдану в 2004 році, ні Майдану 2013-2014 років, тому що вважаю, що подібний шлях революційних перетворень веде країну вниз, а не вгору".

Про Донбас:

"Я, наприклад, прихильник прямого діалогу з Донецьком і Луганськом, був ним від початку й залишаюся сьогодні. Вирішити проблеми на території України - а ці території є територією України - і зробити так, щоб Україна повернулася на Донбас, а Донбас повернувся в Україну - це прямий обов'язок української влади, і ніхто за нас цього не зробить. Я знаю багато випадків, коли президент Росії Володимир Путін задіював наявний у нього вплив на керівників невизнаних "республік". Але якщо ми говоримо, що Росія може впливати на абсолютно все, що відбувається на Донбасі, то це означало б, що представників Донбасу треба зламати, переламати через коліно... Чому Путін повинен їх ламати через коліно?".

Про повернення Януковича:

"Категорично не вірю. Це неможливо ані практично, ані теоретично".

Про зовнішній вектор України:

"Припускаю і вважаю у сьогоднішній ситуації доцільним вибудувати відносини і з Євросоюзом, і з країнами СНД, у першу чергу РФ, таким чином, щоб вони відповідали прагматичним інтересам економіки України. Так, європейський ринок великий, але нам місця на цьому ринку ще багато років не буде. Тому прагматичні економічні відносини з Росією і країнами СНД повинні бути відновлені".

Про політичні амбіції:

"У президентських виборах брати участь не збираюся. У парламентських - напевно, так. Я не прийняв це рішення для себе... Сьогодні є дві політичні партії, які сповідують такі ж принципи [як і я ] - "Опозиційний блок" і партія "За життя". Не виключаю [можливості приєднання до однієї з цих сил]".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всі бояться назвати прізвище Медведчука - колишній заступник голови СБУ про справу Савченко

Кум президента Росії Віктор Медведчук займається питанням звільнення з російської в'язниці українських полонених. За словами Петра Порошенка, у цьому питанні він найефективніший комунікатор.

Після затримання і оголошення підозри в підготовці теракту народному депутату Надії Савченко генпрокурор Юрій Луценко припустив, що Медведчук може бути "мозковим центром" підготовки перевороту.

Зараз ви читаєте новину «Україні потрібно розвернутися до РФ і домовлятися з бойовиками - Медведчук поговорив із журналістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути