Ексклюзиви
неділя, 06 травня 2012 11:35

"Україна українська!" - до Наддніпрянщини привезли землю Бандери
7

Ветеран УПА Василь Кирилюк
Фото: Фото: Денис Тимошенко
Голова організації "Альтернатива" Володимир Іваницький
Голова історичного товариства "Українська варта" Станіслав Власов

У Холодному Яру на Черкащині громадські активісти провели акцію зі з'єднання Сходу та Заходу України, висипавши біля Гайдамацького ставу землю, взяту з рідного села провідника ОУН Степана Бандери - Старий Угринів. Натомість активісти повезли на Івано-Франківщину капсулу із холодноярським грунтом.

Акція була організована представниками історичного товариства "Українська варта" та мешканцями Калуша.

Зокрема, як заявив Gazeta.ua голова "Української варти" Станіслав Власов, "бандерівську землю" для цієї події було спеціально взято з трьох місць: на обійсті родин Бандери у селі Старий Угринів, з-під сучасного пам'ятника Степану Бандері у тому ж селі, а також з-під рештків попередніх пам'ятників провіднику ОУН, "які було на початку 90-х років підірвано невідомими особами у військовій формі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освячення зброї, бій просто неба - Націоналісти з усієї України з'їжджаються до Холодного Яру

"Ми її привезли до Холодного Яру і на цьому святому місці висипаємо, аби з'єднати в один невидимий ланцюг Схід і Захід України. Пам'ятаймо, що традиції повстанської боротьби, які були розвинені у Холодному Яру, перейшли на Західну Україну до воїнів УПА", - наголосив Власов.

Водночас, голова спілки малого і середнього бізнесу "Альтернатива" Володимир Іваницький відзначив, що обмін "бандерівською" та холодноярською землею є символом того, що "в нас єдина країна і єдині задачі - відновити Україну українську".

ФОТОРЕПОРТАЖ: В Холодному Яру повстанці "порубали" більшовиків

"Звідси, з Холодного Яру, ми беремо землю до нас як символ того, що українці були єдині у своєму прагненні мати Україну українську. І не треба нам нав'язувати, що є бандерівський край, а є Схід України, який не розуміє, що таке Україна українська. Ми говоримо про одне: щоб ми, українці, були єдині у прагненні відстояти свою самостійність", - резюмував Іваницький.

Зараз ви читаєте новину «"Україна українська!" - до Наддніпрянщини привезли землю Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

595

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути