Ексклюзиви
субота, 05 травня 2012 15:03

У Тимошенко обіцяють визнати боротьбу націоналістів ХХ ст. на державному рівні
7

Микола Томенко на вшануванні українських повстанців у Холодному Яру
Фото: Фото: Денис Тимошенко
Найбільший прапор України
Найбільший прапор України

Вшанування героїв України, як, наприклад, повстанців Холодного Яру та УПА, на вседержавному рівні буде відбуватись після усунення з посади президента Віктора Януковича та відмови влади від сповідування ідеології "русского міра".

Про це, коментуючи Gazeta.ua нещодавні урочистості у Холодному Яру, заявив заступник голови Верховної Ради, бютівець Микола Томенко.

"У багатьох представників опозиційного патріотичного табору до недавнього часу були ілюзії, що для того, щоб доктрину "русского міра" на державному рівні замінити на доктрину українського світу, треба зняти Табачника, вигнати Колесніченка тощо. Насправді останні події показують, що для того, щоб українських героїв шанували в українській державі, треба не лише, щоб була більшість у парламенті, а й президент щоб був українським за своїм світоглядом", - пояснив Томенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Холодному Яру повстанці "порубали" більшовиків

Тому, на його переконання, вшанування у Холодному Яру стане дійсно державним після того, як зміниться влада, а президентом стане людина, "яка розуміє цінності і значущість української держави".

"Поки що ж наш прем'єр-міністр вшановує Столипіна, який нищив все українське і забороняв ставити Шевченку пам'ятники", - додав нардеп.

За словами політика, трагедія Партії регіонів, яка прийшла до влади, полягає у тому, що частина з її представників вважає, що "вона є складова російського світу, а інша частина не знає ані української, ані російської історії чи культури, і це теж не менш небезпечно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок сподівається, що восени в українців прокинеться революційний дух

Томенко також запевнив, що в узгодженому об'єднаною опозицією переліку законопроектів буде закон про визнання боротьби українських повстанців ХХ століття за незалежність України.

"У рамках КОДу ми домовились із "Свободою", Фронтом змін" та "Батьківщиною", що будемо працювати разом як інституційна одиниця у парламенті. Зараз ми обговорюємо перелік першочергових законодавчих актів. Один з наших пріоритетних законопроектів буде стосуватись визнання боротьби холодноярських повстанців, ОУН та УПА", - уточнив парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОД обіцяє "узаконити" боротьбу повстанців Холодного Яру та УПА

Водночас, на його думку, поки Янукович - президент, такий закон ветуватиметься.

"Тому для того, щоб провадити українську політику, треба мати українського президента, а не лише парламентську більшість", - підсумував Томенко.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко обіцяють визнати боротьбу націоналістів ХХ ст. на державному рівні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути