субота, 10 січня 2009 20:02

Україна збирається підписати угоду про транзит газу в найближчі години

Україна збирається підписати угоду про транзит газу в найближчі години
Україна може в найближчі години підписати угоду про транзит російського газу до Європи. За словами заступника прем"єр-міністра країни Григорія Немирі, це може відбутися "вже сьогодні".

Чеський прем"єр-міністр Мірек Тополанек, який виконує функції посередника на переговорах з вирішення конфлікту між Росією і Україною, повинен прибути до Києва увечері 10 січня. Договір вже підписала російська сторона.

Раніше прем"єр-міністр Росії Володимир Путін озвучив деякі подробиці досягнутої угоди. Зокрема, він заявив, що в моніторингову комісію, яка займеться відстежуванням газового транзиту, увійдуть представники "Газпрому", "Нафтогазу України", Єврокомісії, а також експерти. За словами Путіна, у разі повторної крадіжки Україною транзитного газу Росія знову скоротить постачання.

Тим часом три теплові електростанції Києва переведено на резервні види палива для економії газу під час похолодання. Нагадаємо, "Нафтогаз", монопольний постачальник газу споживачам України, в грудні заявляв про те, що його запасів газу вистачить на півроку.

Росія припинила подачу газу на Україну 7 січня. За відомостями "Газпрому", українська сторона займалася несанкціонованим відбором палива. Через припинення постачань газу позбулися й споживачі в Європі, оскільки велика частина сировини експортується з Росії в ЄС по українських трубопроводах, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Україна збирається підписати угоду про транзит газу в найближчі години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути