субота, 15 жовтня 2016 12:10

Україна зможе дати відповідь Росії в разі масштабного вторгнення - Порошенко

Україна зможе дати відповідь Росії в разі масштабного вторгнення - Порошенко

Петро Порошенко впевнений, що Україна зможе дати військову відповідь Росії, в разі повномасштабного вторгнення. Про це він заявив сьогодні, 15 жовтня, під час вручення українським бійцям нової техніки в місті Чугуїв Харківської області.

Передають Факти. ICTV.

Президент пообіцяв, що техніка відразу поїде в зону АТО. Це бойова і транспортна авіація, ракетно-артилерійське озброєння, танки, БМП, БТР, вантажні автомобілі та засоби тилового забезпечення.

"Українські збройні сили сьогодні нагодовані, одягнені, підготовлені, мають високий рівень бойової підготовки. Волонтерський десант значно підвищив ефективність логістики. Зростає і бойовий потенціал Збройних сил. Така передача модернізованих і нових зразків військової техніки і озброєння стане традиційною", - заявив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко знову говоритиме в Європі про Донбас і Крим.

Також президент заявив, що Україна не просуватиметься в політичному процесі мінських домовленостей, поки не буде гарантована його безпекова складова, за інформацією "Радіо Свобода".

Державний концерн Укроборонпром за 2 останні роки передав до Збройних сил понад 12 тисяч зразків військової техніки. За словами Порошенка, він дав завдання розробити нове ракетне озброєння, комплекс крилатих ракет, в тому числі ударних безпілотників.

Президент передав в АТО 157 одиниць техніки та озброєння, 109 - наземної та 7 одиниць авіаційної. Раніше він оприлюднив, що протягом поточного року ЗСУ отримали близько 2 тис. одиниць озброєння та військової техніки. А на закупівлю та ремонт озброєння Україна планує витратити 11 млрд гривень.

Зараз ви читаєте новину «Україна зможе дати відповідь Росії в разі масштабного вторгнення - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

125

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути