середа, 29 травня 2013 16:07

Україна підпише меморандум про участь у роботі Митного союзу 31 травня - Янукович

Україна підпише меморандум про участь у роботі Митного союзу 31 травня - Янукович
Згідно з меморандумом, Україна працюватиме над тим, щоб у майбутньому стати спостерігачем ЄЕС і МС. Фото: gazeta.dt.ua

Меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний у Мінську 31 травня під час засідання Ради глав урядів СНД.

Про це заявив глава української держави Віктор Янукович.

"Меморандум про участь України у роботі Митного союзу буде підписаний у найближчі дні на саміті СНД у Мінську прем'єр-міністром України. Таке дано доручення і рішення таке прийняте сьогодні Радою глав держав Митного союзу", - сказав президент України на брифінгу після переговорів лідерів країн МС, України і Киргизстану у форматі "п'ятірки" у середу в Астані.

Зі свого боку президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв повідомив, що на сьогоднішньому засіданні ради було представлено проект відповідного меморандуму і "проект меморандуму схвалений: що Україна працює над тим, щоб у майбутньому стати спостерігачем Євразійського економічного союзу і Митного союзу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митний союз не принесе Україні дивідендів - Кличко

За його словами, відповідне доручення було дане голові Євразійської економічної комісії Віктору Христенку, "який підпише з українською стороною відповідний документ у найближчому майбутньому".

У зустрічі в Мінську, як передбачається, візьмуть участь прем'єр-міністри Білорусі, Росії, Казахстану, України, Вірменії та Таджикистану. Делегації Узбекистану, Киргизстану, Азербайджану очолять перші віце-прем'єри, Туркменістан буде представлений на саміті заступником голови кабінету міністрів. Молдову представлятиме заступник міністра закордонних справ і європейської інтеграції, зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

На розгляд Ради глав урядів виноситься понад 30 питань, що стосуються співпраці країн Співдружності в економічній, гуманітарній сферах, у галузі безпеки, освіти та інновацій. Передбачається, що Рада глав урядів схвалить протокол про приєднання Узбекистану до Договору про зону вільної торгівлі у рамках СНД.

Зараз ви читаєте новину «Україна підпише меморандум про участь у роботі Митного союзу 31 травня - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

378

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути