Ексклюзиви
вівторок, 18 жовтня 2011 21:21

Україна підписала "Договір про зону вільної торгівлі з країнами СНД"

Україна підписала "Договір про зону вільної торгівлі з країнами СНД"

Сьогодні керівники урядів країн СНД в Петербурзі підписали Договір про зону вільної торгівлі.

Як заявив російський прем'єр Володимир Путін, мова йде про створення нового фундаменту торгово-економічних відносин в рамках СНД.

"Це фундаментальний договір, який буде лежати в основі торгово-економічних відносин наших країн", - сказав прем'єр Росії.

За словами прем'єра України Миколи Азарова, підписана угода про зону вільної торгівлі з країнами СНД, як і створення зони вільної торгівлі з ЄС у перспективі, є частиною єдиного плану відкриття зовнішніх ринків для України.

"Це два пункти одного плану: плану відкриття для української економіки зовнішніх ринків, що необхідно для стабільного економічного розвитку в нашій країні в умовах, коли зовнішні ринки, як відомо, неспокійні", - процитував журналістам слова українського прем'єра його прес-секретар Віталій Лук'яненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці одночасно хочуть і до Європи і до союзу з Росією - опитування

За словами Лук 'яненко, крім угоди про ЗВТ, Україна також підписала з країнами СНД Концепцію співпраці у сфері інформатизації та Концепцію стратегії співробітництва в галузі залізничного транспорту.

Нагадаємо, Володимир Путін повідомив, що глави урядів СНД на зустрічі у вівторок у Петербурзі добилися "несподіваного для себе результату" - погодили деталі договору про зону вільної торгівлі.

Зараз ви читаєте новину «Україна підписала "Договір про зону вільної торгівлі з країнами СНД"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути