Ексклюзиви
понеділок, 12 січня 2009 11:43

Україна звинуватила Росію у брехні

Україна звинуватила Росію у брехні
У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що інформація від російських офіційних чинників про те, що українська сторона підписала 11 січня текст "Правил процедур з моніторингу транзиту природного газу територією України" нібито із застереженнями, не відповідає дійсності.

Як ідеться у коментарі речника МЗС Василя Кирилича, українська сторона підписала текст зазначеного документа без будь-яких змін чи застережень. При підписанні була зроблена письмова декларація, яка у політичному плані фіксує позицію України щодо транзиту російського газу і надає тлумачення окремих положень тексту підписаного документа. Жодних змін чи доповнень до тексту згаданих Правил процедур українська декларація не вносила. Більше того, у даній декларації чітко зафіксовано, що "українська сторона не піддає сумніву дійсність положень Правил процедури".

"Таким чином, нами виконані всі умови для відновлення постачання російського природного газу до держав-членів ЄС. По-перше, ми підписали "Правила процедури" в їх первинному вигляді, що були узгоджені між прем"єр-міністром Чехії та прем"єр-міністром РФ у Москві 10 січня 2009 року, без будь-яких змін до тексту цього документа. По-друге, моніторингова місія з питань транзиту російського газу вже активно працює на території і України, і Російської Федерації. Тому немає жодних підстав для зволікання із відновленням постачання російського газу українською територією європейським споживачам. І, нарешті, Україна як незалежна держава має суверенне право на висловлювання власної позиції з будь-якого питання", зазначає Кирилич, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна звинуватила Росію у брехні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути