понеділок, 18 грудня 2006 17:57

Україна не знає куди дівати цукор

Міністерство аграрної політики України збільшило прогноз виробництва цукру і цукрового буряка урожаю 2006 року до 2 млн. 650 тис. тонн. Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник міністра аграрної політики України Юрій Лузан.

- Ми прогнозуємо, що буде вироблено 2 млн 650 тис. тонн цукру в порівнянні з минулим роком - 1 млн 900 тис. тонн. Тобто на 700 тис. тонн цукру буде вироблено більше, ніж минулого року, - сказав Лузан.

При цьому він уточнив: "Ми чекаємо залишок цукру на внутрішньому ринку в межах 1,1 млн тонн. Це дуже тривожний симптом, оскільки він негативно впливатиме на цінову ситуацію для виробників цукру. Ми вже сьогодні відчуваємо, що ціни на цукор значно нижчі, ніж на цю ж дату минулого року".

За словами заступника Міністра аграрної політики України, в поточному році виробництво цукрового буряка в Україні склало 22 млн. тонн.

- Цукровий буряк ще продовжує надходити на заводи. До кінця прибирання об"єми його виробництва будуть більші, ніж прогнозувалося раніше, - сказав Лузан.

Він додав, що в даний час Україна веде пошук ринків експорту цукру. В основному переговори ведуться з Російською Федерацією, також вивчається можливість реалізації цукру до Азії та Африки.

- Питання цукру виноситиметься на переговори в ході візиту Президента РФ Володимира Путіна до України, - підсумував він, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Україна не знає куди дівати цукор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути