вівторок, 04 листопада 2008 14:37

Україна може відмовиться від російської електроенергії

Україна з 1 грудня може припинити імпорт електроенергії з Російської Федерації, повідомив перший заступник міністра палива та енергетики Олег Бугаєв.

Не "можна зупинити імпорт відразу, (...) але я думаю, що буде досягнута домовленість щодо припинення імпорту російської електроенергії з 1 грудня", - сказав він.

За його словами, припинення імпорту російської електроенергії пов"язане з накопиченням рекордних запасів вугілля на складах українських ТЕС і значним скороченням споживання електроенергії всередині країни.

За словами міністра палива та енергетики України Юрія Продана, через теплу погоду і зниження темпів виробництва в Україні спостерігається істотне скорочення споживання електроенергії. "На жаль, сьогодні ми маємо найнижчий рівень споживання за весь період, який я пам"ятаю. Спад споживання пов"язаний з досить високим рівнем температури, а також з тим, що окремі металургійні підприємства скорочують споживання електроенергії", - підкреслив Продан.

Нагадаємо, Україна почала імпортувати електроенергію із Росії 15 вересня з метою зниження навантаження на теплові електростанції (ТЕС) і збільшення темпів накопичення вугілля на складах ТЕС у рамках підготовки до опалювального сезону.

Україна, почавши імпортувати російську електроенергію, продовжувала експортувати власну електроенергію до Молдови, Румунії, Угорщини, Словаччини та Польщі.

Як уточнив прес-секретар Мінпаливенерго Фент Ді, наразі потужність поставок електроенергії із Росії понижена до 200 Мвт. За його словами, у вересні в Україну поставлено 227 млн кВт/год., у жовтні - 410 млн кВт/год. Ді також зазначив, що до 4 листопада запаси вугілля на складах ТЕС складали 3 млн 728,6 тис. тонн, тоді як на цю ж дату минулого року на складах було накопичено 2 млн 475,2 тис. тонн.

За матеріалами УНІАН, Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Україна може відмовиться від російської електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути