субота, 05 вересня 2020 21:20

Україна та Румунія посилили військове співробітництво

Україна та Румунія посилили військове співробітництво
Україна та Румунія підписали міжурядову угоду про військово-технічне співробітництво. Фото з соцмереж

Україна та Румунія підписали міжурядову угоду про військово-технічне співробітництво. Про це повідомляє посольство Румунії в Україні.

"5 вересня 2020 року Міністр оборони України Андрій Таран, в рамках свого візиту до м. Бухарест, та Міністр національної оборони Румунії Ніколає Чуке підписали Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про співробітництво у військово-технічній сфері. Міжурядова угода визначає правову базу військово-технічного співробітництва між двома країнами, спрощує процедуру здійснення державних закупок у відповідній сфері, а також дозволяє розширити партнерство між Україною та Румунією, спрямовану на зміцнення безпеки у регіоні Чорного моря", - йдеться у повідомленні.

В українському відомстві зазначили, що візит до Бухаресту створив умови для подальшого поглиблення двостороннього воєнно-політичного, військового та військово-технічного співробітництва та розвитку партнерських стосунків Збройних Сил України зі збройними силами Румунії, які забезпечують стабільність безпекової ситуації на південно-східному фланзі НАТО.

Раніше Україна не пустила на Закарпаття державного секретаря Угорщини з питань національної політики Арпада Потапі.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Румунія посилили військове співробітництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути