субота, 05 вересня 2020 02:58

В Україну не пустили держсекретаря Угорщини

В Україну не пустили держсекретаря Угорщини
В Ужгород не пустили угорського посадовця. Фото: Ужгородський вісник

Україна не пустила на Закарпаття державного секретаря Угорщини з питань національної політики Арпада Потапі через введену з 27 серпня заборону в'їзду іноземців до нашої країни.

Арпад Потапі планував відвідати церемонію відкриття школи №10 в Ужгороді, що відбулася 3 вересня, повідомляє МЗС України.

"Реконструкція навчального закладу відбулася за фінансування угорського уряду, однак його приїзд був заблокований через нещодавнє рішення Києва про заборону в'їзду іноземців. Україна могла зробити виняток для урядової делегації з Будапешта на чолі з Потапі, але відмовилася це робити", - заявив угорський консул Ласло Куті.

"Неможливість в'їзду пов'язана з введеними урядом України обмеженнями на в'їзд іноземців у контексті протидії пандемії коронавірусу, що добре відомо угорській стороні і не носить політичного характеру", - заявило зовнішньополітичне відомство.

У МЗС водночас вважають, що ця ситуація свідчить про загострення конфліктної риторики від представників офіційного Будапешта: "Така риторика дипломата свідчить про неповагу до законів країни перебування і свідомо вводить в оману громадськість, не сприяючи нормалізації українсько-угорських відносин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість країн на кордоні з Україною потрапили в зелену зону

Нагадаємо, 1 вересня уряд Угорщини також прийняв рішення закрити кордони для іноземців через поширення коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «В Україну не пустили держсекретаря Угорщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути