пʼятниця, 29 січня 2010 14:18

Укази по Бандері і УПА не мають шансів - Тягнибок

Укази по Бандері і УПА не мають шансів - Тягнибок

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок вітає рішення президента Віктора Ющенка про визнання воїнів Організації українських націоналістів і Української повстанської армії учасниками боротьби за незалежність України, але не розуміє, чому це не було зроблено раніше.

Про це він розповів у своєму коментарі для Gazeta.ua.

"Для мене це, чесно кажучи, є загадкою, хоча я схвалюю подібний указ. Тим більше, що кілька днів тому політрада ВО "Свобода" ухвалила звернення, у якому йшлося, якщо президент визнав Бандеру, то повинен визнати і "бандерівців", - сказав Тягнибок.

Проте, на його переконання, Ющенко не зможе довести до логічного завершення підписані укази.

"Якби він зробив це 4 роки тому, то мав би достатньо часу, щоб провести серйозну інформаційну кампанію. Можна було зробити так, щоб ця тема лояльно сприймалась усім українським суспільством", - наголосив лідер "свободівців".

Тягнибок вважає, що при теперішній владі нема жодних шансів ні у Верховній Раді, ні в уряді розглянути цей законопроект. Він також припустив, що президент розраховує отримати додаткові бонуси під час можливих дострокових виборів до парламенту.

"Але в будь-якому випадку це позитивний крок", - зазначив він.

Лідер ВО "Свобода" не бачить можливого виникнення конфронтації у суспільстві і між воюючими сторонами у зв"язку з виданням такого указу Ющенком.

"Ніхто не говорить про примирення ветеранів УПА і Радянської армії, бо вони ніколи не воювали один з одним. Всі бої УПА зафіксовані проти каральних частин військ НКВД. От між ними ніякого примирення бути не може. А якщо говорити про суспільство, то даруйте, коли голосують за святкування 90-річчя комсомолу, то для певної частини суспільства це теж є неприйнятним. Коли голосують за встановлення пам"ятника Катерині ІІ, то це теж неприйнятно для декого. Треба ще відмінити указ Леоніда Кучми від 1999 року про День захисника вітчизни 23 лютого, бо до України це жодного відношення не має", - розповів Тягнибок.

Також він підкреслив, що спроба Віктора Януковича чи Юлії Тимошенко, у разі обрання когось з них на президентське крісло, відмінити укази щодо Степана Бандери і УПА може спричинити протистояння у суспільстві.

"В такому випадку вони наткнуться на дуже великі проблеми. Подібне рішення може реально спонукати значну частину людей вийти на вулиці і виступити проти цієї влади", - додав Тягнибок.

Зараз ви читаєте новину «Укази по Бандері і УПА не мають шансів - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

83

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути