субота, 10 лютого 2024 03:23

Угорські фермери теж почали блокувати кордон з Україною

Угорські фермери теж почали блокувати кордон з Україною
Угорські фермери заблокували кордон з Україною. Фото: Главком

Угорські фермери 9 лютого влаштували протест біля КПП "Захонь" на кордоні з Україною.

Вони виступили проти рішення Єврокомісії про продовження безмитного ввезення української продукції ще на рік, повідомляє бізнесове угорське видання Világgazdaság.

Угорські аграрії наполягають, що продукти, які надходять з-за меж Європейського Союзу, повинні підпорядковуватися тим самим правилам, яких дотримуються фермери ЄС, і Брюссель повинен захистити інтереси своїх власних фермерів, "а не намагатися знищити європейське село своїми заходами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокування кордонів: у ДПСУ повідомили про ситуацію

Протестувальники також кажуть, що Україна може зруйнувати європейське сільське господарство й багато виробників та переробників продуктів харчування в ЄС можуть збанкрутувати через надходження українських товарів.

"Власне сьогодні ми відмічали, що інтенсивність руху вантажних транспортних засобів забезпечується як і раніше інтенсивно, ускладнень для руху не фіксувалося", – зазначив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

У п'ятницю через акції протесту польських фермерів у п'ятницю ускладнено рух через пункти пропуску "Медика - Шегині", "Гребенне - Рава-Руська" та "Дорогуськ - Ягодин".

Формально причиною для блокування стало рішення Єврокомісії про продовження ще на рік повного відкриття ринку ЄС для української продукції, в тому числі аграрної.

Зараз ви читаєте новину «Угорські фермери теж почали блокувати кордон з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути