пʼятниця, 09 лютого 2024 12:29

Поляки знову заблокували один з пунктів пропуску на кордоні з Україною - ДПСУ

Поляки знову заблокували один з пунктів пропуску на кордоні з Україною - ДПСУ
Польські перевізники заблокували рух на кордоні з Україною. Фото: gettyimages.com

Польські перевізники 9 лютого заблокували рух у напрямку пункту пропуску "Шегині" на кордоні з Україною.

На цей час не пропускають усі види транспорту. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає Gazeta.ua.

"Ми вчора повідомляли про те, що мали інформацію від польських колег про те, що сьогодні з 10:00 почнеться блокування руху на напрямку трьох пунктів пропуску. Це - "Ягодин", "Рава-Руська" і "Шегині". Звісно, що всі ці дії відбуваються на території Польщі на напрямку пунктів пропуску на різних ділянках відстань від кордону може бути різною", - сказав Демченко.

За його словами, польські прикордонники повідомили, що вже розпочалися дії з блокування по напрямку пункту пропуску "Шегині".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Польщі анонсували новий масштабний протест, який пов'язаний з Україною

"Близько 100 осіб і близько 50 транспортних засобів заблокували під'їзний шлях до кордону. Вони знаходяться десь за кількасот метрів від пункту пропуску. І на даний момент не відбувається руху ні на виїзд з Польщі, ні на в'їзд в Польщу. Як для вантажівок, так і для легковиків та автобусів", - заявив речник.

Водночас, він наголосив, що попереджали про блокування руху винятково для вантажівок.

"Звісно ми сподіваємося, що в найближчий час ця ситуація зміниться і на польській стороні віднайдуть можливість руху хоча б для легкових автівок і для автобусних перевезень", - заявив Демченко.

Пізніше у коментарі "Українській правд" він повідомив про блокування ще двох пунктів пропуску. Зокрема, після 11.00 близько 200 осіб та 35 одиниць сільгосптехніки заблокували рух біля пункту "Гребенне". Там протестувальники планують пропускати по два вантажні автомобілі на годину в обидва напрямки. Рух легкового транспорту та автобусів не обмежуватиметься.

А після 11.30 також розпочалася акція протесту біля пункту пропуску "Дорогуськ". Протестувальники заявили про намір пропускати щогодини по одній вантажівці в обидва боки. Рух автобусів, за попередніми даними, відбуватиметься без змін.

Згодом на пункті пропуску у напрямку Шегині протестувальники заявили, що налаштовані пропускати по одному вантажному автомобілю, одному автобусу та одному легковику на годину.

За словами речника ДПСУ, блокування кордону може продовжуватися до початку березня.

"Щодо термінів таких дій з блокування, то як анонсували представники з фермерського напрямку, що вони можуть продовжувати ці дії протягом місяця. Фактично до початку березня", - сказав Демченко.

Окрім того, за інформацією від польських прикордонників, також мають розпочатися дії з блокування ще двох напрямків - Угринів та Устилуг.

"Але ці дії начебто мають відбутися з 12 лютого. По інших напрямках офіційного підтвердження від польських колег ми не маємо", - додав Демченко.

Україна і Польща планували розпочати роботу для вирішення питань, пов'язаних із блокуванням кордону польськими перевізниками.

Торік у листопаді польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова - Краківець", "Гребенне - Рава-Руська" і "Дорогуськ - Ягодин". Вони вимагали повернення системи видачі дозволів для роботи в ЄС українських перевізників.

Зараз ви читаєте новину «Поляки знову заблокували один з пунктів пропуску на кордоні з Україною - ДПСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути